Irene Feenstra - de Jonge en Lonneke Haan - Vuurmans zijn eigenaar van Dierfysiotherapie en Hydrotherapie Centrum Amsterdam. Zij werken al vanaf 2010 samen om dierfysiotherapie in en rond de regio Amsterdam op de kaart te zetten.

Tevens maken zij regelmatig gebruik van de diensten van dierenfysiotherapeuten Kim Ligthart en Anouk van Ballegooien. Bij grote drukte en vakanties staan zij ons terzijde.

U kunt hieronder meer over ons lezen en via contact een afspraak maken.


Irene Feenstra - de Jonge

Dieren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn het leven. Iedere hond moest geaaid worden en vanaf mijn vijfde reed ik al rond op eigenwijze shetlandertjes in de wei. De aantrekkingskracht en liefde voor dieren in mijn jeugd is gebleven en dit heb ik verwekt in mijn professionele leven. Ik ben nu full-time werkzaam als gediplomeerd dierenfysiotherapeut en heb inmiddels jarenlange ervaring met het behandelen van honden, paarden en katten. Ik ben ook actief lid van de NVFD (nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij dieren) en lid van de vakgroep Hydrotherapie Hond. Een vakgroep opgericht voor dierenfysiotherapeuten die hydrotherapie geven aan de hond. Verder ben ik pleeggezin voor honden en katten van het Dierenopvangcentrum van Amsterdam en loop ik in een vrij uurtje graag een rondje met een van de asielhonden. 


Lonneke Haan - Vuurmans

Al vanaf jongs af aan kan ik mij herinneren dat ik een groot hart voor dieren had. Ik werd omringd door kleine huisdieren thuis en vanaf mijn 8e jaar was ik erg vaak te vinden op de manege. Het werd al snel duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken.

In 2007 studeerde ik cum laude af aan de hogeschool van Amsterdam en was ik humaan fysiotherapeut. Ik kon aan de slag in het ziekenhuis en in een particuliere praktijk in Almere. Na mijn eerste studie kon ik eindelijk beginnen aan de opleiding tot dierfysiotherapeut. Deze legde ik met goed gevolg af in juli 2009.

Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn eigen praktijk voor dierfysiotherapie gestart vanuit mijn woonplaats in Andijk.
Hier woon ik samen met mijn echtgenoot, mijn lieve hond, Mayke, twee katten, twee kipjes, zeven konijnen en sinds 2011 de twee ezels! In 2015 hebben we ook een prachtige dochter gekregen en sindsdien ben ik wat minder dagen gaan werken.

Ik heb eerst gewerkt in Dierenkliniek Zuiderkaag in Schagen en later heb ik mijn praktijk dichter bij huis geopend in de Sterkliniek Stedebroec. In de tussentijd heb ik ook samen met Irene de praktijk in het dierenasiel in Amsterdam opgezet.

Ik werk in beide met heel veel plezier!

Naast het behandelen van de kleine huisdieren, ben ik ook werkzaam voor de opleiding voor dierfysiotherapie en geef ik regelmatig cursussen en lezingen.


Kim Ligthart

Van jongs af aan wist ik al dat ik met dieren wilde gaan werken. Ik ben altijd opgegroeid met huisdieren en rij al vanaf mijn negende paard. Ik kan me dan ook geen leven zonder dieren om mij heen voorstellen. Met het uiteindelijke doel om dierenfysiotherapeut te worden startte ik in 2006 met de HBO opleiding Humaan Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om daarna zo snel mogelijk door te stromen naar de Post-HBO opleiding Dierfysiotherapie in Barneveld.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij verschillende professionals binnen de diergeneeskunde zowel in Nederland als in Engeland. Tijdens deze stages heb ik kennis gemaakt met verschillende facetten binnen de diergeneeskunde, waardoor ik de nodige kennis en ervaring heb opgedaan. Ik breid mijn kennis graag nog meer uit door regelmatig nascholingen en cursussen te volgen en congressen bij te wonen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en kan ik u en uw beste maatje zo goed mogelijk helpen.

Begin 2015 heb ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut met goed gevolg afgerond. Ik werk nu op regelmatige basis bij het DHCA en heb mijn eigen praktijk in de regio Alkmaar.


Anouk van Ballegooien

Al vanaf jongs af aan ben ik met dieren bezig. Vanaf mijn achtste ben ik begonnen met paardrijden. Ik heb veel dressuur en springwedstrijden gereden. Op dit moment rijd ik SGW en ben ik mijn 4-jarige paard aan het opleiden. In 2009 studeerde ik af als fysiotherapeut en ben in een praktijk gaan werken. Na veel werkervaring te hebben opgedaan in de humane fysiotherapie, begon mijn droom dierfysiotherapie weer te kriebelen. In 2014 ben ik de opleiding gestart. Begin 2017 ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut. Door de diensten die ik kan aanbieden als dierenfysiotherapeut en de kennis die ik heb opgedaan in de humane fysiotherapie wil ik de dieren helpen in het voorkomen van klachten, het verbeteren van klachten en het verbeteren van de prestaties in de sport.Naast mijn eigen praktijk in de dierfysiotherapie in omgeving Hillegom, ben ik sinds 2017 regelmatig werkzaam bij het DHCA. Wat voor mij het werken bij DHCA zo leuk maakt, is de nauwe samenwerking met mijn drie collega's en het multidisciplinair behandelen. Daarnaast ben ik continu bezig om kennis te vergroten en volg ik regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Op deze manier kan ik uw hond de beste behandeling geven.